Lykke søker på fliser

Smeller Drammen Hundesenter

Hva er hundesporten Smeller?

Vi jobber med grunntrening i søksarbeid og våre kurs passer for alle som vil drive med søksutvikling. Vi legger grunnlaget for å bygge opp grunnforståelsen for søkstrening. Smeller er den mest nærliggende sporten for sivile og vi vil derfor rette øvelsene mot Smellergrenen slik at du kan teste ut ferdighetene gjennom interne / eksterne konkurranser og prøver utviklet av Norsk Smellerklubb.

Hundesporten Smeller er for alle som liker å utfordre hundens unike luktesans. Sporten krever ingen forkunnskaper, er fri for tradisjonelle lydighetsøvelser og åpen for alle som har hund.

Mennesker lukter forskjellig. I de ulike klassene skal hundene finne og markere ID-lukt fra ulike personer. Utfordringen ligger i at hver konkurranse byr på nye ID-lukter som er ukjente for deltakerne.

Øvelsene i begynnerklassen gjør det enkelt å komme i gang. De neste klassene byr på nye, utfordrende – og ikke minst utviklende øvelser for både hunder og førere.

Smeller består av totalt 3 klasser + 2 valgfrie eliteklasser

  • Klasse I - nybegynnerklasse

  • Klasse II - ID-lukt (opprykk fra klasse I)

  • Klasse III - Presentasjonshund (opprykk fra klasse II)

  • Valgfrie eliteklasser

  • Klasse Elite I - ID-personsøk Opprykk fra klasse III med egen championat-tittel, men ikke stambokberettiget i NKK.

  • Klasse Elite II - ID-spor Opprykk fra klasse III med egen championat-tittel, men ikke stambokberettiget i NKK. 

Last ned brosjyren her

Treningsgrupper:

På facebook vil du finne mange treningsgrupper i Smeller (eks. Smeller Drammen). Se om du finner en i ditt distrikt og ta kontakt med denne.

Neseglede og Neselyst:

Vi har "funnet på" nye begreper; Neselyst og neseglede som er inspirert av leselyst og leseglede. Hundene "leser med nesa" og hva kan vel være et bedre begrep? Vi ser at hundene elsker å jobbe med søk - og anbefaler alle å gi hunden mulighet til mental aktivisering og Smeller gjør nettopp dette!

Anbefalte nettsider:

www.drammenhundesenter.com 

www.smeller.no

www.swdi.se

www.spesialsok.no