Vi er i hovedsak 3 instruktører som holder kurs sammen. Vi jobber som regel i par. Her følger en presentasjon av instruktørene i teamet:

Gro Saugerud / Drammen Hundesenter:

Gro Saugerud har drevet Drammen Hundesenter siden 1993. Hun er født i 1968 og har holdt kurs siden 1982. Hun er primært hundetrener og har gjennomført en rekker kurs og utdanninger innen hund. Hun har tilleggsutdanning fra Norges Landbrukshøgskole innen arv / genetikk, hund og ernæring, kurs innen etologi hund / katt via NMBU, hundemassasje via Axelssons Bodyworkschool og mye mer. Hun har pedagogisk utdannelse i sosialpedagogikk via Høgskolen i Akershus samt grunnfag i coaching via Høgskolen i Hedmark. 

Fra 2006 - 2014 jobbet hun på Langedrag Naturpark og var vertskapsansvarlig, ass.dyreansvarlig og markedsansvarlig. Hun jobbet blant annet som guide og ledet en rekke turer inn til blant annet ulver og gauper. Hun hadde gleden av å jobbe med ulv og gaupe i hele arbeidsperioden og har også i dag turer inn til rovdyrene.

I 2010 reiste hun til Afrika og jobbet med et løveprosjekt i Zambia. I 2013 reiste hun til Wolf Park i Indiana / USA og jobbet med sosialisering av grårev og sosialiserte ulver.

Hun har konkurrert i hovedsak lydighet og bruks og har drevet søkstrening med hund i rundt 30 år. I tillegg har hun drevet med hundekjøring, ettertrening av førerhunder, gjeterhunder, politihund og mye annet. I dag trener hun opp en kommende fuglehund gjennom sin jaktcocker Lykke. Hun konkurrerer ikke pr. i dag og har heller ingen ambisjoner om å entre konkurranseringen igjen. Mer finner du her...

Til daglig driver Gro Drammen Hundesenter og holder kurs sammen med Hanne Oksett. Hanne er også en ivrig utøver av Smeller og Gro og Hanne trener sammen i egne lokaler i Drammen.

 

 

Gry Brudheim

Gry Brudheim er autorisert instruktør i Smeller og en av dem om var med utvikle og starte sporten. Hun har vært aktiv i Norske redningshunder i over 10 år og er tidligere hundefører i NRH og hatt godkjent hund i 6 år. Hun er nå operativ leder i Norske redningshunder og har også vært stedfortredende beredskapsleder i Norske redningshunder.

Gry er NKK instruktør trinn 1 og har bistått som instruktør i Drammen Hundesenter. Gry trente fram Norges første sertifiserte krefthund; en schâfertispe ved navn Bianca (bilde)

Gry har deltatt på en rekke kurs seminarer hva gjelder alt fra Adee Schoon til Etologi. Gry driver under firmanavnet Asker Hundesenter, men jobber til daglig på Bergans.